Tietoa hakemistosta

Kuljettaja.net sivusto rakentuu hakemiston pohjalle, mistä pystyt aakkosjärjestyksessä luetteloiduista sanoista, termeistä ja määritelmistä etsimään tietoa.

Hakemisto koostuu; 

Teknisistä termeistä, joihin määritelmät on saatu esimerkiksi tietyn laitteen tai koneen valmistajan sivuilta. Kun termin määritelmä on otettu tällaiselta sivulta löytyy siitä lähde merkintä / linkki.

Logistiikan termeistä, jotka on otettu ammattikirjallisuudesta tai eri internet lähteistä. Lähteet on merkitty termin yhteyteen.

Säädöstekstien määritelmistä, jotka otettu suoraan säädöstekstistä (finlex). Osa määritelmistä on otettu ajantasaisesta lainsäädännöstä ja osa termeistä puolestaan alkuperäisistä säädösteksteistä, jotka on sittemmin kumottu uudemmilla säädöksillä, joista ei enää löydy suoraa määritelmää kyseiselle termille. Säädöstekstiin viitataan aina kyseisen termin kohdalla, joko itse säädökseen tai kyseessä olevaan pykälään.

Euroopan Unionin säädöstekstien ja direktiivien määritelmistä, jotka on otettu suoraan direktiivien tekstistä (eur-lex). Termin kohdalla viitataan aina kyseiseen säädökseen tai direktiiviin.

Vaarallisten aineiden kuljetukseen liittyvät termit on koottu (VAK_tiemaarays_LIITTEET) kirjasta ja näihin termeihin liittyvien kohtien viittaukset osoittavat VAK -tiemääräys 2019 / 2017 kirjaan.

Mittayksiköt ja selitteet on pääosin koottu Wikipediaa hyväksi käyttäen.

Lyhenteistä, joiden merkitykset on koottu eri lähteistä.

Kuinka hakea tiettyä sanaa?

Löydät parhaiten hakemasi asiasanan ja siihen liittyvät termit ja artikkelit käyttämällä sivuston omaa hakua.