paine

Paine ( p) on suure, joka ilmaisee pinta-alayksikköön kohdistuvaa kohtisuoraa voimaa. Matemaattisesti paine ilmaistaan muodossa; p = F/A. Ylipaine tai alipaine ilmaisee erotusta ympäröivän ilmakehän paineeseen.

paineastia

on yhteisnimitys, joka tarkoittaa kaasupulloa, putkiastiaa, kaasuastiaa, suljettua kryoastiaa, metallihydridiastiaa, pullopakettia tai pelastuspaineastiaa.

paineelliset kemikaalit

2.2.2.1.7 Paineelliset kemikaalit (UN 3500 – 3505) kuuluvat yhteen seuraavista ryhmistä vaaraominaisuuksiensa perusteella: A tukahduttava F palava T myrkyllinen C syövyttävä FC palava, syövyttävä TF myrkyllinen, palava Luokitus perustuu ainesosien…

paineilmajarru

on ajoneuvon, yleensä kuorma-auton tai linja-auton, jarrujärjestelmä, missä jarruvaikutus aikaan saadaan ja sitä säädetään paineilman avulla. (lähde: traficom.fi)

paineilmajärjestelmä

on kuorma-auton järjestelmä mikä tuottaa paineilmaa sitä käyttäville komponenteille kuten paineilmatoimiset jarrut (ABS, EBS), lisävarusteet (esim. perälauta) ja ilmajousitus. Paineilmajärjestelmän osia ovat mm. paineilmasäiliöt, kompressori ja ilmankuivain.

paineistettu säiliö

(paineilmasäiliö) sisältää paineilmaa. Sitä käytetään jarrujärjestelmää ja muita järjestelmiä varten, jotka tarvitsevat paineilmaa, esimerkiksi lisäsäiliöt. Paineilmasäiliö on jarrujärjestelmän energiavarasto. (lähde: scania)

pakkaamiseen käytetyt verkot

Verkoilla saadaan tuotteet pysymään kuormalavan päällä. Verkkojen tärkein etu kalvoon ja vanteisiin verrattuna on se, että verkko voidaan avata ja tuotteita lisätä ja poistaa, minkä jälkeen verkko on helppo sulkea…

pakkausryhmä

2.1.1.3 Muilla kuin luokkien 1, 2, 5.2, 6.2 ja 7 aineilla ja luokan 4.1 itsereaktiivisilla aineilla on pakkaamista varten määritelty aineen vaaraominaisuuksiin perustuva pakkausryhmä: Pakkausryhmä I: erittäin vaaralliset aineet, Pakkausryhmä…

pakkaustodistus

lue kontin pakkaustodistus, ajoneuvon pakkaustodistus.