1. Koti
  2. ADR Harjoituskokeet

ADR Harjoituskokeet

Tervetuloa harjoittelemaan ADR-ajoluvan suoritusta kuljettaja.netin sähköisiin harjoituskokeisiin. ADR Harjoituskokeet on käynnissä oleva projekti, jota kehitetään parasta aikaa.

Kysymyksien määrä kasvaa hiljalleen ja kokeisiin tulee lisäosioita, virallisten kokeiden jaottelun mukaan. Lisäksi tulevaisuudessa on mahdollista valita kokeen vaikeustaso harjoittelua varten.

LÄHETÄ PALAUTETTA HARJOITUSKOKEISTA!!

Harjoituskokeiden rakenne

Harjoituskokeet on jaettu virallisten koetyyppien mukaan viiteen osioon. Kokeiden kesto on rajoitettu oikean kokeen tapaan koetyypistä riippuen, kokeen alkaessa näet kuluvan ajan sivulla.

Kysymyksien määrät ja hyväksytty / hylätty pisterajat ovat varsinaisten kokeiden mukaisia. Pystyt seuraamaan jäljellä olevien kysymysten määrää kokeen aikana.

Kaikkiin kysymyksiin vaaditaan vastaus ennen kuin voi siirtyä seuraavaan, mutta kysymyksissä voi palata taaksepäin.

Kokeissa ohjelma valitsee kysymykset satunnaisesti, joten koe on joka kerta hieman erilainen. Kysymyksiä on kolmea vaikeus astetta;
HELPPO, KESKIVAIKEA ja VAIKEA.

Palaute harjoituskokeesta

Jokaisen suorituksen jälkeen kokeesta saa välittömän palautteen ja lisäksi oikeat vastaukset kokeissa olleisiin kysymyksiin ja viittaukset kuljetusmääräysten niihin kohtiin missä asiasta kerrotaan tarkemmin.

Lisäksi osassa vastauksia on linkkejä kuljettaja.net sivustolle, missä aihetta käsitellään laajemmin.

Koetyypit

KOETYYPPISIIRRY KOKEESEENKOKEEN KESTOKYSYMYKSET /
PISTERAJAT
YPYP yhdistetty perusajolupakoe60 min30 / 20
PP perusajolupakoe45 min25 / 16
E1E1 räjähdeajolupakoe30 min15 / 10
E7E7 radioaktiivisen aineiden ajolupakoe30 min15 / 10
ESES säiliöajolupakoe30 min15 / 10

Virallisissa ADR-ajolupakokeissa muutoksia

ADR-ajolupakokeessa ei saa 1.6.2020 jälkeen käyttää koulutuksessa käytettyä oppikirjaa tai muuta omaa materiaalia. Kokeessa sallittu materiaali annetaan kokelaalle ennen koetta Ajovarman palvelupisteessä ja materiaali tulee palauttaa heti kokeen jälkeen Ajovarman palveluneuvojalle. Materiaali sisältää mm. kuljetusten turvallisuuteen liittyviä taulukoita ja on nähtävissä etukäteen koulutuksessa.

Voit ladata virallisen ajolupakoemateriaalin tästä. Kuljettaja.netin kokeet eivät kuitenkaan perustu kokonaisuudessaan tähän materiaaliin.